PDA

Tam Versiyonunu Görüntüle : 3ds max'de Yüksek Çözünürlük Ayarları Nasıl Yapılıyor?



hat
25-05-2009, 08:22
merhabalar,
modelleme yapıp render menüsünden 768x576 çözünürlüklü bir poster aldığımda çıktıyı 70x100 aldığımda çok kötü çıkıyor. büyük kare kare pikseller görünüyor:(
posteri 70x100 boyutunda yüksek çözünürlükte çıkarmak istiyorum, bu boyut ve çözünürlük ayarları nasıl yapılır?
photoshoplaysa eğer anlatabilecek olanlara şimdiden teşekkürler. :U

ice
25-05-2009, 09:49
70*100 çıktının 300 dpi alınacağını varsayalım;
300 dpi/2.5 cm(1inch = 2.54 cm) = 120 dot/cm
70*100 baskı için = 70*120 ve 100*120 derseniz
8400*12000 gibi bir çıktı çözünürlüğü elde edersiniz.

hat
25-05-2009, 10:24
çok teşekkür ederim ice:U
peki bu söyledikleriniz tam olarak nereden yapılıyor?
max de mi photoshopta mı?
biraz acemiyim de tam bilemiyorum alt menüleri...render menüsünden mi bulunuyor söyledikleriniz?.. bir de onu söylerseniz harika olacak :U

cihan
25-05-2009, 15:25
Max Rendering menüsünde Print Size Wizard mevcuttur. Buradan istediğiniz baskı boyutunu mm cinsinden ve DPI değerini de girerseniz size bu renderın kaça kaç piksel olacağını gösterir. Hatta burada çıkan değeri render setup penceresine otomatik işler.

Kolay gelsin.

hat
25-05-2009, 17:48
çook teşekkürler cihan çok sağolunuz :)

Rahelfer
25-06-2009, 16:33
Cihan bey,
Bende verdiğiniz bilgilerden faydalanarak dediklerinizi yaptım.Çıktı almak istediğim boyutları 1200 mm ile 1800 mm değerlerini girince bana almam gereken width ile height değerlerini yirbinli rakamlar halidne verdi .
Ancak bir yerde yaptığım hatadan dolayı diye tahmin ediyorum.Render dediğimde "Error creating Bitmap" diye hata veriyor.Bu neden olabilir ?

cihan
25-06-2009, 21:40
Dpi değerini ne veriyorsunuz dış baskı ise 72 yeterli olacaktır.

Rahelfer
26-06-2009, 09:53
Cihan bey
Yanlış yazmışım.Baskı 240 cm x 180 cm olacaktı.Değerlerimi de 2400 x 1800 mm olarak giriyroum.Dpi değerini 300 veriyorum.Bu da 28binli rakamlara çıkarıyor.

cihan
26-06-2009, 10:14
Neden 300 veriyorsunuz DPI değerini. Bu anladığım kadarıyla dış baskı olacak ve 72 yeterli oluyor. İç baskıda olsa yeterli olur. Ancak matbaa bröşür için 300DPI lazım oluyor.
İllaki 300 alacam diyorsanız parçayalayarak alın renderları ondan sonra photoshopta birleştirin.

Rahelfer
26-06-2009, 15:42
Evet.Bir binanın dış baskısı için gerekli.300 dpi yi parça parça alın derken crop yöntemiyle mi?

cihan
26-06-2009, 22:49
Evet zahmetlidir biraz fakat kapasite yetmiyorsa....

Rahelfer
27-06-2009, 09:17
Dediğiniz 72 dpi ile render aldım istediğim ölçüleride yazdım ve error vermedi!
Teşekkürler.